В памет на Вики

Стотици хора в няколко български града почетоха паметта на убитата 30-годишна журналистка Виктория Маринова.

Бдение в нейна памет имаше и в Стара Загора, където граждани и журналисти се събраха пред катедралния храм “Св. Николай Мирликийски” в града, където бе отслужена заупокойна молитва.

“Искаме да покажем нашата морална подкрепа към близките и роднините на младата жена и майка. Без политизиране, без партии, просто като граждани”, заяви организаторът на бдението Янко Янков, общински съветник и администратор на “Група за истината за Стара Загора” във Фейсбук.

Освен в областния град, и в София, Бургас, Русе, Плевен, Ямбол, Враца, Видин и Пловдив хората организираха мълчаливо бдение в памет на Виктория.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Четвърти ден – все още няма заподозрян за  убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Въпреки множеството оставени следи.

Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултатите, които ще покажат дали по тях има оставени чужди отпечатъци.

Много от колегите и познатите на Виктория казват, че не трябва да се спекулира твърде много с версията, че убийството е извършено заради нейната работа, защото жената се е занимавала основно досега с благотворителност, ръководила е редица каузи, свързани със социално слаби семейства и деца, които са били в нужда. Не е била класически разследващ журналист, който да се е занимавал с конкретна проблематична тематика в своите материали в телевизията, съобщава НОВА.

Все пак хората смятат, че не трябва да се пропуска и тази версия. Полицията увери, че работи по всички възможни версии, основните от които са за това, че нападението може да е случайно или пък да е планирано от човек, който е познавал Виктория.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram