Хората питат: Защо не е изпълнена волята на дарителите при продажбата на имота на СДС в Казанлък?

Питанията в Пресс тв не секват. Поредното е от експредседателя на СДС Крум Владев.

Той пита защо не е спазена волята на дарителите, дали средства навремето, за да има СДС имоти.

Екипът на Пресс тв потърси отговорите. Част от тях предлагаме тук.

СДС и БСП като водещи в България партии получават правото да имат офиси, които пък от своя страна общините да им отпуснат. По време на мандата на кмета Бончо Сарафов /1991-1995 г./ СДС получава два имота-единият-клуба на ул. „Скобелевска”, а другият в стара и неподдържана сграда, пак на пъпа на града, на ул. „Искра” /срещу читалище „Искра”/.

Нещо повече, имотите са продадени на местната синя партийна централа. За закупуването по 400 долара вадят СДС активистите Крум Владев, Васил Илиев-вече покойник, Дешка Минчева, Ваня Борисова, Нанчо Видев и Боян Папазов. Те стават дарители с волята това да са имоти на СДС  в Казанлък..

Години по-късно, когато председател на сините в града е Николай Александров, към имота на ул.”Искра” интерес проявяват местни бизнесмени. Всъщност СДС е собственик на част от площта, която предприемачите Спас Спасов-Спенса и Йордан Василев се стремят да придобият. Според Александров той лично се възпротивил на продажбата на партийния офис. Откъдето започнали проблемите му със гореизброените съпратийци-дарители. Очевидно те са влезли в тайни преговори за продажбата с предприемачите, защото сградата на СДС все пак е продадена, а дарителите получават по 10 хил.лева обезщетение. За броените пари компенсация имало документи, доказващи това,  разказва Николай Александров. Той по това време е отстранен от ръководството на СДС, а местната партийна структура е със служебен председател.

Новата сграда срещу читалището построява фирма на Тодор Колев.

През месец май тази година централата в София на СДС изпитва остра нужда от средства. Тя трябва да разплати спешно кредити. Николай Александров, като председател на общинската организация в Казанлък, бил помолен да помогне. Той дава 20 000 лева на Националния съвет, оттам пък прехвърлят собствеността на СДС на ул.”Скобелевска” в Казанлък на името на Николай Александров.

По този начин той става собственик на офиса на СДС в центъра на Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram