Родители настояват за поставянето на светофар до ОУ „Н. Й. Вапцаров”

В качеството си на директор на образователна институция искам да поставя въпрос за обезопасяване на маршрутите за движение на учениците от  ОУ „Н. Й. Вапцаров”  гр. Казанлък в района на училището.

При проведените родителски срещи в повереното ми училище обезпокоени родители отново отправиха предложение на кръстовището, разположено от  североизточна страна на ОУ „Н. Й. Вапцаров” гр. Казанлък да бъде поставен светофар. Този въпрос съм поставяла писмено вече два пъти пред общинското ръководство, но писмен отговор нямам.

Идвайки от „Абаята“ в посока поделението, се налага да се спре на самата пешеходна пътека, защото видимостта е ограничена. Много често не се дава предимство на пешеходците. А в повечето случаи това са нашите деца.

На 26.08.2016 г. отново е станала тежка катастрофа при неспазено предимство на въпросното кръстовище. Катастрофи стават непрекъснато…

Акцентирайки върху факта, че запазването на живота и здравето на нашите ученици е приоритет в училищната ни стратегия, ние сме длъжни да вземем необходимите мерки.

Бихме желали  да бъде разгледано  направеното от нас предложение и да бъдат заделени средства за поставяне на такъв светофар, който е с висока обществено полезна  значимост.

Разчитаме на  Вашия професионализъм и чувство за отговорност и предварително благодарим за съдействието.

Цвета Милева
директор на ОУ ,,Никола Йонков Вапцаров“
гр. Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram