Началникът на отбраната ще присъства на празника на 61-ва механизирана бригада

Началникът на отбраната генерал Константин Попов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев ще се включат в отбелязването на 24-та годишнина от създаването на 61-ва механизирана бригада. Те ще присъстват днес на честването на празника на военното формирование, което ще се проведе на територията на гарнизон Казанлък, съобщават от Министерство на отбраната.

В рамките на тържествата в гарнизонен учебен център „Тюлбето“ е обявен Ден на отворени врати от 9.00 до 12.00 ч. Посетителите ще могат да наблюдават демонстрация на съвместни действия при антитерористична операция от военнослужещи от 61-ва механизирана бригада и представители на областна дирекция „Полиция“ – Стара Загора, статичен показ на въоръжение и техника, както и динамичен показ, включващ стрелби с различни видове оръжия и водене на наблюдение от въздуха с разузнавателен безпилотен летателен апарат.

От 10.30 ч. на площада пред Дом на културата „Арсенал“ в Казанлък ще се състои тържествен водосвет на реплика на Самарското знаме, а от 11.00 ч. в Дома на културата ще се проведе тържествено събрание-концерт. От 13.15 ч. в района на военното формирование в града е предвидено откриване на реновирана зала за хранене.

Честванията ще завършат с празничен концерт на Военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада и хорови състави от Казанлък от 17.30 ч. на площад „Севтополис“, както и с прожекция на филм за бригадата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram