Казанлъчани питат: Кой е виновен за срутването на Математическата гимназия?

1335 лв. събра акцията на БСП лява България  за възстановяване на МГ-то

1335 лв са средствата, събрани само за два дни в рамките на кампанията, която провежда БСП-лява България за възстановяването на разрушената сграда на ПМГ „Никола Обрешков” – Казанлък. Събраната до момента сума бе вложена в банка лично от кандидата за кмет на общината Николай Терзиев, в присъствието и на кандидати за общински съветници. „Смятам, че това бе постижение за града ни. Ние показахме как можем да бъдем задружни за една добра кауза – резултатът е не само наш, резултатът е на казанлъчани”, коментира Николай Терзиев протичането на дарителската акция до момента. От думите му стана ясно, че по време на благотворителната кампания на пл. Севтополис многократно граждани са му задавали въпроса: „Кой е виновен за срутването на Математическата гимназия?”, като Николай Терзиев посочи, че „тук политиката е в ъгъла”.
Въпросът за поемането на отговорността за рухването на МГ-то бе коментиран и от кандидата за общински съветник Моника Динева. Според нея въпросът трябва да бъде зададен на бившия вече кмет на Казанлък, както и на органите, които упражняват контрол и са съставили целенасочени комисии за това да се установи кой е виновен. „Ние няма да оставим този въпрос без отговор, защото казанлъчани трябва да знаят”, подчерта Моника Динева.
Кампанията за набиране на средства за възстановяване на елитното учебно заведение продължава- по време на срещите с жители от населените места в общината, в клуба и предизборния щаб на левицата, като кандидатът за кмет Николай Терзиев изрази надежда към каузата да се присъединят и книжарниците в града.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram