Пристигна дарение от Посолството на САЩ

В  навечерието на Европейската седмица на програмирането Общинска библиотека „Искра” получи дарение от Посолството на САЩ в България- 5 роботи Финч. Те представляват нов тип роботи за компютърно моделиране и информатика, предназначени да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране от  детска аудитория. Дарението е направено  в изпълнение на съвместен проект на Посолството с Фондация „Глобални библиотеки- България” и е на стойност над  1100 лева.

„Изключително се радваме на отношението, проявено към нас, което отчита и успехите ни за работа с подрастващото поколение. Планираме още тази година през Европейската седмица на програмирането, 6-21 октомври, с помощта на специалисти, да демонстрираме възможностите на роботите Финч сред ученици от града. С това ще подчертаем важността на дигиталните умения и иновациите за подрастващото поколение и ще станем част от развитието на компетенциите на 21 век, като компютърно мислене, решаване на проблеми, творчество и работа в екип.

Дарението е и крачка в модернизацията на Общинска библиотека „Искра”  и още един акцент в отговорното ни поведение спрямо най-малките граждани от общината.”- споделя директорът Анна Кожухарова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram