Казанлъчанин сбъдна своята тенис мечта

Навръх празника на Стара Загора – 5 октомври, световно известната тенесистка Мануела Малеева игра благотворителен тенис мач в Стара Загора.

Мачът, който се проведе в Общински тенис комплекс – стадион „Берое”, започна с демонстрационен урок за деца. Преди началото на демонстрациите Мануела разписа картички и тенис топки на своите малки и големи почитатели.

Същинският благотворителен мач се проведе с 30-годишния казанлъчанин – Атанас Демиров. Младият мъж изпълни детската си мечта. Той не само се запозна с легендарната тенисистка, а излезе на корта срещу нея в благотворителния мач. Играта беше оспорвана и изпълнена с много емоция и забавни моменти.

Всеки успех на Наско, предизвикваше истински фурор сред неговите приятели и поддръжници от казанлъшкия тенис клуб. Младият мъж се представи достойно и успя да вземе цели 3 сета (6:3).  Играта приключи с приятелско разиграване.

В края на събитието, Мануела Малеева разписа и подари на достойния си опонент бутилка вино.

 

 

 

 

Набраните средства, в размер на 2300 лв. са в подкрепа на благотворителната дейност, която Мануела Малеева развива в Бългаия с фондация „Суисклиникал”. В Българо-швейцарската ортопедична работилница се предоставя услугата „лечение на специфични ортопедични проблеми в детска възраст” на деца от цялата страна. Средно 200 деца на година получават здравни услуги по швейцарски метод.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram