Среща с местния бизнес за Технически колеж – Казанлък

По покана на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов в Зала №6 на Общината днес се проведе среща с представители на местния бизнес за първите студенти на Технически колеж – Казанлък към ТУ – София.

По време на срещата бяха разгледани подробно условията за кандидатстване до 23-ти октомври, т.г.: за 3-годишната образователна степен „Професионален бакалавър“ ще се кандидатства без възрастови ограничения, само редовно, но без това да откъсва студентите от работния процес.

Повечето от фирмите споделиха избраните практики за бъдещите студенти като предоставяне на собствените научни лаборатории, поемане на семестриалната такса в размер на 350лв., възможности за пускане на работници за участие в образователния процес чрез служебен отпуск и др.

Пред Галина Стоянова и Николай Златанов местните предприемачи изразиха готовност за съдействие с разясняване на условията за кандидатстване в новото учебно заведение пред своите служители.

Подаването на документи стартира преди ден. Желаещите могат да кандидатстват в Технически университет – София и на неговия сайт могат да се запознаят с условията:

https://sites.google.com/site/kazanlakcollege/

Пресцентър на Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram