Освен видими, има и невидими резултати от управлението на ГЕРБ според Михаил Миков

Само БСП предлага политическа платформа за тези избори. Защото освен бетона и асфалта, важно е как живеят хората. Това каза в Казанлък лидерът на БСП Михаил Миков, който участва в митинг за подкрепа на кандидата на БСП за кмет на община Казанлък Николай Терзиев.
Според Миков, освен видими резултати от управлението на кметовете на управляващата партия в страната, има и невидими. Част от тях за Казанлък са „двойното увеличение на таксите за детски градини, 11 милиона дълг на общината, двойното увеличение на административните такси. Отнемането на 408 лева от парите на всеки работещ на минимална заплата, плащането за здраве, независимо че си социално осигурен“, са също част от невидимите резултати от управлението на ГЕРБ в страната, според партийния лидер. „Опитват се да ни кажат сега, че това няма нищо общо с местните избори, но е свързано. Гражданите не могат да бъдат заблуждавани. Дясно, дясно, дясно!“, каза още Михаил Миков.
Пред репортер на БТА лидерът на БСП заяви, че партията няма програма максимум за местните избори, „защото изборите не са бройкаджийство. Голямата цел на БСП в тези избори е хората да разберат различната политика, която предлагаме“, допълни той.
В Казанлък Михаил Миков коментира и политиката на българското правителство по отношение на бежанската вълна. Според него то е неадекватно в това отношение и не отстоява националния интерес нито в национален мащаб, нито пред Европа. „Вижте какво правят другите източноевропейски страни по този въпрос, а нашите чакат какво ще им кажат началниците“, добави той.
В Казанлък партийният лидер се включи в кампанията на кандидата на БСП за кмет на общината Николай Терзиев „Направи добро и предай нататък – Епизод 2“, като си купи тетрадка с лика на сградата на казанлъшката Математическа гимназия, част от която рухна в началото на лятото при строителни работи. 20 лева дари Михаил Миков за една тетрадка, като по този начин се включи в дарителската кампания за възстановяване на училището.
В митинга в Казанлък участваха още заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев, народни представители от Левицата, лидери на присъдружни партии./БТА, Деляна Бобева

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram