Комплекс за социални услуги за деца и семейства на седем години

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора навършва седем години! По този повод отправя покана към деца и родители да се присъединят към празника, който организира в Парк „Подполковник Калитин“ на 5 октомври (петък) от 13:00 до 15:00 часа.

Вече седма година Комплексът за социални услуги помага на децата и техните семейства. Социални работници и психолози работят с приемни родители, кандидат осиновители, деца от институции, деца с увреждания и млади хора с рисково поведение.

За годишнината си, организаторите са подготвили много предизвикателства и забавления. Децата ще имат възможност да играят на „Приобщи човече“, да рисуват, да творят, да садят цветя, да спортуват, да говорят на английски, да се снимат, да печелят награди и разни други изненади! 

„Приобщи човече“ е позната игра, която представя по забавен и достъпен начин на децата темата за различията и толерантността към хората с увреждания в обществото и представя прости действия, които могат да улеснят общуването им с техни връстници в неравностойно положение.

За участниците в играта ще има и голяма награда! Езиков център BERLITZ ще предостави курс по английски език за едно от децата, участвали в играта „Приобщи човече“ , като то трябва да бъде на възраст от 6 до 12 години. Центърът BERLITZ ще присъедини детето в едно от невероятните пътешествия в света на езиците, които редовно организира. Пред него ще се разкрият възможности за нови приятелства, забавни игри, рисуване, и какво ли още не… Детето ще учи езика, докато се забавлява. А книжарница „Мистрал“ ще подари награди на всички участници в играта и ще осигури възможност за малките творци в ателиетата да нарисуват мечтите си.

Екипът на Сдружение „Самаряни“ изказва благодарност към всички приятели и партньори, които проявиха разбиране и търпение и ни подкрепиха по пътя на нашето израстване през първите седем!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram