Кампания за превенция относно риска от остеопорозата

По повод Световния ден и месеца за осведоменост и профилактика на остеопорозата, Международната фондация по остеопороза- МФО разработи глобална кампания, насочена към предотвратяването на вторичните фрактури.

У нас в рамките на месец октомври под егидата на Министерство на здравеопазването и във връзка с темата „Овладейте фрактурите“, част от глобалната информационна кампания на Международната фондация по остеопороза – МФО ще се проведат събития в 22 града в страната с участието Регионалните здравни инспекции и в партньорство с общините, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Събитията са планирани и координирани от Асоциация „Жени без остеопороза“, член на МФО. Кампанията „Овладейте фрактурите“ цели да затвори празнината, която поставя милиони пациенти в риск от бъдещи фрактури и да направи реалност вторичната превенция на фрактурите.

Събитията в Стара Загора са насрочени за 10 октомври 2012г. Беседа с мултимедийна презентация и дискусионен форум на тема „Ефективна превенция на фрактурите“и информационна кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност организират идната сряда инспекторите на РЗИ – Стара Загора.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram