Гумите и едрогабаритните отпадъци – вече на Претоварната станция

За това призова Кметът на Община Казанлък на среща с гумаджиите в града: „Всички гуми да се извозват на едно и също място – специализираната площадка за едрогабаритни отпадъци на Претоварната станция, до бившето Сметище!“.

Галина Стоянова подчерта, че услугата е абсолютно безплатна и обясни, че най-големият разход на Общината е именно боклукът, за който Община Казанлък плаща три такси – на РИОСВ, отделно за сепариране и за управление на отпадъка до Стара Загора и депото за отпадъци на село Ракитница. „Ако не се направи 100%-во оползотворяване на боклука тези суми ще растат.“, отбеляза тя.

Галина Стоянова прикани представителите на гумаджийниците в Казанлък да съдействат за организацията на извозването на гумите и да не позволяват те да бъдат прибирани незаконно от каруци, за да намалеят мащабите на проблема с едрия боклук в града: „Това е изцяло в полза на обществото, да бъде почистен града!“, заяви Стоянова.

Гражданите, които трябва да изхвърлят едрогабаритен боклук като домашно оборудване и обзавеждане – остарели печки, хладилници, перални, дивани, шкафове, гардероби и други също могат безплатно да направят това на Претоварната станция.

Срещата се провежда нарочно в навечерието на смяната на сезоните и съответно – смяната на летните гуми със зимни.

Кметът на Казанлък обърна внимание, че Претоварната станция работи и в събота до обед и в края на срещата с гумаджиите Галина Стоянова им пожела успешна работа до края на годината.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram