Граждани търсят екип на ПРЕСС ТВ за помощ

Жители на блок 30 в квартал „Изток“ алармираха за изключително тежко състояние на улицата пред блока. Вече над 20 години на повече от 500 обитатели в района им се налага ежедневно да минават през разбитата улица, опасващи блоковото пространство, а обезпокоението идва и от това, което очаква хората от квартала в сезона на дъждовете.

Дупките по пътното платно се увеличават с времето, коментират хората, поискали съдействие от екип на телевизия „ПРЕСС ТВ“. Факт са и няколко инциденти, при които деца са били със счупен крак. 1991 – това е годината, през която е изпратено първото писмо до Общината, с молба да бъдат взети мерки, предвид тежкото състояние на настилката, след което следват още две молби, и отговор от тогавашния зам.-кмет Евгения Чернева, в който се обещава, че това ще стане до няколко месеца. Обещанието остава на хартия.

За да се направи поне частично запълване на дупките, през миналата година са събрани лични средства – по 10 лв.от семейство от живеещите в шестте входа, с което за кратък период време ямите са били запълнени и проблемът отчасти е решен. Но след поредните дъждове и преминаващите автомобили, към днешна дата всичко е по старому, а дълбочината на една от ямите достига 15 см.

Д. Цонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram