Случайни минувачи спасиха Дима, след като институциите отказаха

Институциите в Казанлък отказаха да съдействат след сигнал за бедстващо коте, покатерило се на дърво на ул.“Христо Ботев“ в Казанлък.

Сигналът за малкото животинче, пронизително мяукащо от 4-5 часа, постъпи в Пресс ТВ малко преди 14 часа. Позвънихме на Ивелина Недкова от неправителствената организация Анимал хоуп, която се зае веднага. След неотзивчивостта на община Казанлък и местната пожарна, съпругът на Недкова взе решение да атакува дървото със закупената преди дни стълба, за да помогне на четириногото. Междувременно случайно минаваща полицейска патрулка спря, а полицаите веднага се присъединиха по своя воля към акцията. След минути пак случайно минаващ екип на фирмата „Настек“ се притече също на помощ.

25-годишният Димчо Русев от фирмата за интернет, не се поколеба да разпъне служебната стълба и да се покатери на дървото. Котето бе спасено. А след като младият мъж си тръгна, единодушно бе взето решение спасеното коте да бъде кръстено на спасителя си – Дима.

Пресс ТВ благодари специално на Ивелина Недкова и съпруга й от Анимал Хоуп, на мл.автоконтрьори от „Пътна полиция“ Таньо Козарев и Иво Цанев, и разбира се, на Димчо Русев.

Прилагаме Заповед на МВР, в която се съдържа класификаторът на спешните повиквания на телефон 112. Ясно се вижда, че на 13-та позиция са събитията с животни.

Т.е. институциите трябваше да реагират. Казанлък е на казанлъчани и днес те отново го показаха.

А Дима вече е в приюта и се храни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram