Много са възможностите за партниране на Казанлък с Кремона

Така определи резултата от срещите си в италианския побратимен град Кмета на Казанлък Галина Стоянова на среща с журналисти днес. Тя сподели впечатления за посещението си заедно с началник „Кабинет“ на Кмета Сребра Касева.

Галина Стоянова посочи като главна задача на гостуването в Кремона възстановяване на отношенията с побратимения град, тъй като повече от 30 години кмет на Казанлък не е гостувал в Кремона, въпреки, че побратимяването датира от 1978г. Кметът на Казанлък е поканила своя италиански колега Джанлука Галимберти да бъде гост по време на Международния конкурс по лютиерство през 2018г. в Казанлък. Тогава ще бъде преподписан и меморандумът между двата града за разширяване на сътрудничествтото в различни сфери.

Като изключително добра новина отличи разговорите с казанлъшки възпитаници на Училището по лютиерство – младите лютиери на Казанлък в Кремона искат да се върнат в родния си град след като завършат и от тук да упражняват финия занаят.

Представителите на местните медии бяха запознати и с впечатленията на общинската делегация, гостувала в побратимения Кочани, Македония. Галина Стоянова получи специален подарък от своя македонски колега и букет от „бялото злато“ на Македония – оризът. Най-сърдечен бе отзвукът на момиченцата от Спортен клуб по художествена гимнастика „Розова долина“ с ръководител Мариана Ламбова по време на традиционния Фестивал на ориза. Спортисти за първи път гостуват на побратимен на Казанлък град. Отличното им представяне е било високо оценено от домакините с много гостоприемно отношение.

Международната политика на Община Казанлък бе определена от Кмета Галина Стоянова като „създаване на контакти, които променят съдби“.

 

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram