До края на октомври РИОСВ приема творби за участие в национален конкурс

В края на октомври изтича срокът за участие в конкурса „Обичам природата и аз участвам“, напомнят от РИОСВ Стара Загора. Конкурсът е обявен за втора поредна година от Министерство на околната среда. В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години. Конкурсът е в три категории – рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали.

Всеки участник може да изпрати до три свои творби за всяка от категориите, които да показват отношение и грижа към природата.

Всяко произведение трябва да съдържа информация за имената на участника, адрес и телефон за обратна връзка. Всички творби трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, в срок до 30 октомври 2012 година, до регионалните структури на министерството – регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции и дирекциите на националните паркове. Всяка инспекция ще номинира по десет произведения за общонационално оценяване от комисия в състав от петима членове.

Спечелилите първо място във всяка от трите категории ще получат айпад, айфон ще получат класираните на второ място, а с дигитална камера ще получат носителите на трети награди.

Произведенията на участниците от Старозагорска, Сливенска и Ямболска области и община Тополовград, област Хасково ще бъдат оценявани от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора с адрес:6000, гр. Стара Загора, ул. Стара Планина №2 (електронна поща: office@stz.riew.e-gov.bg.)

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram