Ст.Вълдобрев: Шейново си остана „Бряг с цвят най-зелен“

Актьорът-певец Стефан Вълдобрев е гастролирал на казанлъшка сцена неведнъж с трупата на различни столични театри, но за първи път направи голям концерт заедно с групата си в неделната вечер.

Хиляди километри и стотици концерти делят Стефан Вълдобрев  от рефрена за „Стар’загорската гара” и „белите маратонки“, който изпя в първият си хит „Обичам те, мила”, до днешния денс. Пеещият актьор признава, че сякаш е било в предишния му живот.

Актьорът-певец направи голям концерт в Казанлък в неделя вечер, призна и, че страни от медиите, но прие да разговаря с екипа на Пресс тв.

10 албума, 15 хита, музика за 70 представления, петдесетина роли в театъра, още петнайсет роли в киното са резултатът за 20 години творчески път на актьора. В Казанлък е играл на сцената на читалище „Искра” в различни театрални гастроли, но за първи прави концерт в Града на розите.

Репертоарът  от сегашните концерти с бандата на Стефан Вълдобрев,  след голяма пауза в концертния живот, включва всичко възможно най-добро за 20 години песенно творчество. Всичките му песни са с негова авторска музика и текстове, което актьорът намира за голяма привилегия. В момента той играе в Театър 199.

Вълдобрев е от Стара Загора, възпитаник на езиковата гимназия е. В Казанлък дойде със зелени маратонки с бели кантове: „Заради „Берое“, шегува се 45 годишният певец. С умиление си спомня за ваканциите, прекарани при баба и дядо в казанлъшкото село Шейново, което асоциира с песента си„Бряг“:

бряг със цвят най-зелен,
където беше май всеки ден,
там изоставихме смеха
там потъна радостта,
където чака ме пак колело
един далечен бряг и сено
бях изгубил пътя, но
намерих праг пак, имам пред себе си
дом, дом, дом,
пам-парам-па, дом, дом, дом…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram