Престижна награда за казанлъшка пианистка от ШИ „Емануил Манолов“

Учениците от клавирния клас на Елена Юлиянова в СУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860” продължават да прославят Казанлък и България на световните музикални сцени.

Поредният приз за възпитаничка на Юлиянова е от Международен музикален онлайн-конкурс „BEST SHOSTAKOVICH PERFORMANCE 2018”, член на сериите за най-добра конкуренция на „GREAT COMPOSERS COMPETITION BEST PERFORMANS” със седалище в Лондон, Великобритания. Конкурсните състезания на този музикален форум са проектирани по такъв начин, че печелените награди на участниците се обявяват ежегодно на Рождения ден на известни композитори.

Конкурсът се провежда онлайн и предлага възможност за участие на талантливи млади музиканти – изпълнители на класически музикални инструменти, певци и ансамбли от цял свят.

В поредното издание на конкурса, на 25 септември, на 112-годишнината на Дмитрий Шостакович, щастлива новина получи Екатерина Димитрова. За първи път казанлъшката ученичка участва в международен онлайн конкурс и за оценка на международно жури тя изпрати своето изпълнение на „Лирически валс” от любимия композитор Дмитрий Шостакович. Конкурсът се провежда в два тура. След успешното преминаване на 2-ри тур и в конкуренция с много млади музиканти от цял свят, Екатерина се класира на трето място.

Резултатът за талантлива млада пианистка е забележителен – измежду само четири награди за пианисти, присъдени от авторитетно международно жури, има две втори награди за участници от САЩ и Полша и две трети за представителите на Виетнам и България.

Честита награда! Пожелаваме още много щастливи мигове в общуване с любимото изкуство и нови победи на млада казанлъшка пианистка Екатерина Димитрова!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram