Лекции по библейска археология утре в музей „Искра“

Поредица от лекции под надслов „Библейска археология” ще бъдат изнесени утре и вдругиден в музей „Искра”. Темите на лекциите са: „Взаимосвързаната история на египтяните, филистимците и израилтяните, открита при разкопките в Гезер.“ и „Коринт – църква и култура.“

Лекторът ще бъде д-р  Джеймс МакЛемор. Той е бакалавър по социология и библейски науки в Университета в щата Мисури, САЩ, магистър по богословие – специалност библейски езици – Баптистка богословска семинария в Ню Орлеънс,  доктор по богословие – специалност Стар завет – Баптистка богословска семинария в Ню Орлеънс, следдокторска специализация по археология на новозаветното време – Югоизточна баптистка богословска семинария.

Професионалният  опит на д-р  Джеймс МакЛемор включва: участието му като археолог и официален фотограф при разкопките в Баняс, Израел, част от научния екип от археолози и фотограф при разкопки в Египет, Йордания, Израел, Сирия, Ливан, Кипър, Турция, Гърция, Крит, Кнос, Малта и Патмос, 11 години редактор на списанието за библейска археология, „Biblical Illustrator” публикувано от LifeWay Christian Resources, Nashville, Tennessee.

Лекциите ще се проведат в Исторически музей „Искра“ на 2 и 3 октомври (четвъртък и петък) от 17:30 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram