Кризата с медицинските сестри в детските ясли е на прага в Казанлък

БСП-съветникът Теодора Иванова предлага решения

Очертава се недостиг на медицински специалисти и в детските ясли в община Казанлък. Това става ясно след въпросите на общинския съветник от БСП Теодора Иванова на последното заседание на Общинския съвет. Иванова пита кмета на община Казанлък колко от медицинските сестри, работещи в детските ясли и яслените групи в градините са в пенсионна възраст и колко от тях предстои да се пенсионират през следващите пет години.

 „От отговора стана ясно, че е налице изключително тревожна тенденция. Проблемът с кризата за медицински сестри ще се задълбочи след 5 години в детските ясли и яслените групи”, коментира съветничката. 15  медицински сестри са в пенсионна възраст, а на други 13 им предстои пенсиониране от общо 56 на  брой работещи в момента.

„Предложих да бъдат използвани всички механизми на местната власт, за да търсим решение на зараждащия се проблем, включително и увеличаване на заплатите на медицинските специалисти в следващия бюджет, защото стартова заплата от 655лв. е обидна за труда и грижите, които полагат за нашите деца.”, допълни Теодора Иванова.

Пресцентър БСП

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram