Катерачи от Казанлък станаха шампиони край морето

Децата и младежите на КЕС „Селт“ и АТК „Казанлък“ се завърнаха с медали от Варна, която прие Държавното първенство по спортно катерене – дисциплина „скорост“ и кръг от купа България’2014 – дисциплина „трудност“ за деца, юноши и девойки до 19 г.

Със златни медали са двама от възпитаниците на клуб „Селт“ Васил Цветков и Йоанна Недялкова, и Радина Димитрова от АТК „Казанлък“. Васко Цветков е с две първи места от състезанието в групата на 18 -19 годишните. Йоанна Недялкова е шампионка от държавното първенство и на крачка от медал в дисциплината „трудност“ при 10-11-годишни момичета. Четвърти медал от надпреварата във Варна за „Селт“ донесе Иван Бонев – трети е в държавния шампионат на „скорост“ и четвърти на „трудност“. Трето място в Купа България за Стоян Петров при момчетата 12-13 години.

При най-малките момичета до 7 години представителката на  АТК „Казанлък“ Радина Димитрова спечели пореден златен медал, но този път в държавния шампионат. Вторият медал –сребро за Радина е в дисциплината „трудност“ от Купа България. Друго казанлъшко дете, неведнъж печелило първи места в групата до 7 години -Деляна Славова е с две трети места. При момичетата до 11 години съотборничката им Десислава Димова завоюва бронзов медал от държавната надпревара.

Участие в двата състезателни дни 28 и 29 септември взеха отбори от почти всички клубове в страната, като, разбира се, най-масирано беше участието на софиянци. Участниците бяха разделени в седем групи, като през първия ден, в събота, катериха децата до 3-та група, а в неделя -юношите и девойките до 7-ма група, където са 19-годишните. Скоростта се проведе по хватки, наредени по световния стандарт в тази дисциплина.

Главен съдия на състезанието бе треньорът на децата от казанлъшкия „Селт“ Никола Недялков, а съдия –  Калоян Добрев, който за пореден път нареди дълги и интересни маршрути.

Организатори на проявата са ССК „Варнаклайминг“, БФКА и Община Варна.

През октомври предстои държаното първенство и по спортно катерене – дисциплина „трудност“, този път във Велико Търново /25 октомври/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram