КАМПАНИЯТА „СПРИ! ПРЕМИНАВА ДЕТЕ!“

Вече е в ход Обществената кампания „Спри! Преминава дете!“, организирана от Медийна група „Вис виталис“, в полза на децата и учениците в община Казанлък.

Идеята за организирането й се породи в края на м. юни 2016 г. – като резултат от непрекъснато увеличаващия се брой катастрофи в Казанлък и района, вземащи и своите жертви. Това потвърдиха и статистиките, предоставени ни от полицията.

Скоро след това споделихме с вас, уважаеми съграждани, тревогата си: че няма ден, в който да не сме отразили пътно-транспортно произшествие. И то – не защото харесваме лошите новини, а защото реалността е такава. Споделихме, че няма ден, в който да не изтръпваме от ужас пред това, което заплашва децата ни на пътя!

Вие реагирахте светкавично. Съгласихте се с нас, че агресията на пътя става все по-опасна и неконтролируема, че ситуацията е вече нетърпима и че тя може да бъде променена!

Благодарим ви за категоричната подкрепа!

Целта на кампанията е: за пореден път да се прикове вниманието на водачи на МПС и пешеходци, на родители, учители и граждани, както и на самите деца, към този изключително тревожен проблем.

И така – постепенно и заедно, създадохме един общ фронт срещу абсурдите и безумията на пътя. Вие – с вашите сигнали, позиции и предложения, ние – с това, че им даваме гласност и че се ангажирахме в края на кампанията, по време на флашмоб, който организираме на 12-ти октомври – Денят на българската община, да ги предадем на институциите, отговарящи за безопасността на движението в региона.

За лого на кампанията „Спри! Преминава дете!“ избрахме изображение на слънчоглед – заради неговата богата и разнообразна символика: символ е на радостта и топлината; на закрилата и любовта; на енергията и напредъка; на вярата и знанието; на сигурността и дълголетието.

От изключителна важност е фактът, че кампанията срещна много широка подкрепа: от Община Казанлък, Омбудсмана на община Казанлък, Областната дирекция на МВР – Стара Загора и Полицейското управление в Казанлък, от Регионалното управление на образованието – Стара Загора, НЧ „Искра-1860“, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Младежки Общински съвет – Казанлък, Младежки център за развитие „Взаимопомощ“.

Спонсори на кампанията „Спри! Преминава дете!“ са: „Завод за пружини“ АД, „Ситигаз България“ ЕАД, „ВиК“ ЕООД, „Дамасцена“ ЕООД, „Термолог“  ООД, „Сарафов Хранкомплект“ ООД, „Беч“ ЕООД, Сдружение с нестопанска цел „Стоп на войната по пътищата“. Зад нея застанаха и: „Хидротек“  ЕООД, „Интертурс“ ООД, „Машпром КМХ“  ЕООД, „Алба Групс“ ЕООД, Лъчтерма – Търговска верига „Дом на майстора“, „С.И.Р.К.“ ЕООД, Валентин Кирилов 8, Инер уил клуб – Казанлък, Магазин „Леостил“, Магазини  „Clean and Body  Market“, Магазин „Терагранд“, „Диел Палазов“ ООД, „Рикавъри“ ООД, Сугестопедичен център „TEDDY“, ET  Георги Баклов – автоаксесоари, Дентална клиника „Д-р Татяна Карагенска“, Училища „Европа“ – Казанлък, Нон стоп магазин „Мерси“.

Кампанията се провежда с участието на: Националната  гимназия по художествени изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, ОУ „Георги Кирков“, ОУ „ Никола Вапцаров“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Мати Болгария“, ОУ „Кулата“, ПМГ „Никола Обрешков“, СОУ „Екзарх Антим Първи“, ПГ по лека промишленост и туризъм, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ „Иван Хаджиенов“.

Въпреки че е наситена с атрактивни визуални елементи, кампанията е преди всичко информационна. Ние не сме Държавата, не сме Общината, не сме МВР. Ние не вдигаме палки по пътищата. Не налагаме глоби. Не постановяваме местните правила. Но можем да помогнем за тяхното спазване. Нашето оръжие са думите, микрофоните и камерите. Чрез тях с тази кампания ние бием тревога!

От 1-ви до 12-ти октомври по радио „Вис виталис“ ще слушате репортажи, интервюта и анкети, пряко свързани с темата за безопасността на движение и опазването на децата на пътя. С видео те ще бъдат публикувани и в сайта presstv.bg.

„Спри! Преминава дете!“

Защото са застрашени децата. Ежедневно!                                                                                           

И защото сме длъжни да се изправим срещу това!

Длъжни сме да не спираме! С една кампания нашата обща работа в името на децата ни не свършва. Тя само започва.

Да си пожелаем успех!

 

Медийна група „Вис виталис“

Всичко за кампанията вижте тук:

Спри! Преминава дете!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram