Спасените от потопа животинки се радват на нов дом

Трите пострадали животинки от наводненията във Великотърновско, за които ви разказахме в новините, вече са намерили нов дом.
Радостната новина съобщи Ивелина Недкова, която бе в основата на кампанията в помощ на пострадали животни от наводнените райони в обл. Велико Търново. Ивелина е управител на природозащитната организация „ Анимал хоуп – България”- Казанлък.
Кампанията по спасяването на животните подкрепи и Медийна група „Вис Виталис”. Само за седмица бяха събрани близо 1000 лева.
Месеци по-късно четириногите вече си имат дом и стопани, научаваме от Ивелина.
Фондация „Анимал хоуп – България” е създадена от доброволци, отдадени на една обща кауза, хора, които обичат бездомните животни и имат желание да им помагат активно. Ивелина Недкова от Казанлък и съпругът се присъединяват към каузата и полагат ежедневна грижа за животни изпаднали в беда – изоставени, пострадали от човешка жестокост, жертва на катастрофи и болни кучета и котки. Разходите се поемат, както от семейството, така и  от приятели на фондацията, спонсори, които даряват средства, било то за лечение или за храна на животните.
Оказването на помощ в осиновяването на бездомни животни е доста трудна, но не и невъзможна мисия, признава ни Ивелина.
Активността на гражданското общество е един от начините, чрез който фондацията намира съмишленици.
Десетките кучета и котки, спасени и лекувани, кастрирани, ваксинирани и чипирани се предлагат за осиновяване. Всеки който мечтае да помогне или да осинови животинче, може да получи повече информация от страницата на фондацията в социалната мрежа Фейсбук, където са поместени и снимки на
четириногите. Добре дошли са и доброволци, които занапред ще пожелаят да помагат на Ивелина в нейното начинание.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram