МГ-то прие дарението на Снежина Манчорова

Седмокласниците на Математическата гимназия ще ползват от днес класна стая с напълно ново оборудване, дарение от Снежина Манчорова,  дъщеря на основателя и дългогодишен директор на училището Кольо Горчев.

Дарението бе докарано днес от специализиран фирма за учебно обзавеждане, прие го директорът на МГ-то Красимир Дамянов.

След като на 22 юни т.г. падна част от крилото на училището се наложи учениците през настоящата учебна година да бъдат преместени в един от корпусите на бившия Механотехникум. За да бъде нормален учебния процес  от МГ се обърнаха за помощ към съпричастни със съдбата на школото казанлъчани. Манчорова се отзова и подари обзавеждането.

На 15 септември по време на откриването на учебната година тя обяви и учредяването на награда за най-успешен млад математик в памет на баща й Кольо Горчев. Призът ще се връчва всяка година, както на абитуриента с най-високи постижения в областта на математиката, така и на неговия преподавател.

„Щастлива съм да помогна. От 1971г. съдбата ми е свързана с Математическата гимназия, животът ми премина и зиме и лете в училището. Гимназията беше живота на баща ми и моето семейство. Готова съм да помагам и в бъдеще”, сподели Снежина Манчорова. Директорът на гимназията Красимир Дамянов благодари на Манчорова  като на стар и ценен приятел на учебното заведение.

IMGP9958IMGP9963IMGP9967IMGP9969

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram