„Есенна импресия“ в парк „Пети октомври”

Топла есенна вечер, изпълнена с много музика и танци под открито небе в парк „Пети октомври“, даде подходящо начало за Нощта на изкуствата в Стара Загора. Тя зареди с много усмивки и положителна енергия, както публиката, така и всички участници в инициативата, която се проведе за седми път в града.

Представлението под наслов„Есенна импресия“ обедини изпълнения на Общинския духов оркестър и Военния оркестър при Втора механизирана бригада, Дикси джаз бенд „Оувърграунд“, артистичното присъствие на трио „ Гранди тенори“, балета и солистите на Държавната опера в Стара Загора, красотата на танца и младостта на танцьорите от клубовете по спортни танци „Денс Юник“ , „Ес Ти Денс“, „ Център Голд степ“. Всичко това сътвори една прекрасна атмосфера с неподправена емоция и настроение, които бяха истински подарък за старозагорци, поднесен в неповторимата атмосфера на централния парк „Пети октомври“. Той се превърна в място, зареждащо с добро и акумулиращо жизнерадост в една наистина вълшебна нощ под звездите.

Това превърна пространството в естествен кръстопът или отправна точка към другите събития в програмата на Община Стара Загора, посветени на своеобразния празник на изкуствата, за което допринесе и арт инсталацията „Граници“ на младите студентки Искра Иванова и Златина Стефанова. Огнените фенери, които отлитаха в небето, събираха радостта на присъстващите и я разпръскваха в небето над красива нощна Стара Загора. Проявата бе част от инициативата на общината за подкрепа на млади и талантливи автори.

Посетителите в парка имаха възможност да видят и изложбата „Старозагорските дворове – традиции и приемственост“ на ландшафтен архитект Тенко Дянков.

Всички места- домакини на събития в приказната нощ, се радваха на многобройни посетители, което е доказателство за нестихващия интерес, с който Нощта на изкуствата се приема от старозагорци.

Общо 20 места предложиха тази година любопитни прояви в нощта на 28 септември. За първи път се включиха Институтът за космични изследвания и технологии при БАН – филиал Стара Загора, Книжарница „Приятели“ и Арт-клуб „Антара“. На „своя територия“ за първи път в Нощта посрещнаха гости Сдружението за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“ и Драматичен театър „Гео Милев“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram