Среща на Кмета за предстоящите избори

2Кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции, както и с партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, по повод предстоящите на 6 ноември, 2016 г. избори за президент и вицепрезидент на Република България и за националния референдум.

3Проведените консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии преминаха в дух на добронамереност и разбирателство. Представителите на парламентарно представените партии и коалиции постигнаха споразумение при разпределянето на 780 членове в 88-те секционни комисии на територията на община Казанлък.

Според методиката, приета с решение на ЦИК, местата по партии се разпределят както следва: 287 за ГЕРБ, 130 за Коалиция за България, 102 за ДПС,  79 за Реформаторския блок, 58 за Патриотичен фронт, 48 за Коалиция „България без цензура“ и по 38 членове за ПП Атака и Коалиция АБВ.

В края на срещата Галина Стоянова отправи молба за добро отношение към общинската собственост по време на провеждането на изборите и пожела на всички участници успех.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram