Знаете ли, че гаранцията на асфалтираните улици в Казанлък е 5 години?

Общинският съветник Теодора Иванова апелира хората да упражняват гражданския си контрол върху общинските дела

 „Знаете ли, че гаранцията на положения нов асфалт в община Казанлък е 5 години?” – с този въпрос общинският съветник от БСП Теодора Иванова отиде при гражданите, настояли въпросите за тревожното състояние на пътните настилки да стигнат до кмета на Казанлък, за да се предприемат навременни действия. Асфалтираните преди две-три години улици в общината  вече са напукани, а на места пропаднали и с дупки. Хората настояха да получат  информация чрез общинския съветник: Има ли наложени глоби и неустойки към фирми, изпълняващи строително-монтажните работи и ремонтни дейности, включващи и изграждане и реконструкция на пътната инфраструктура. Тези въпроси на гражданите отправи Иванова към кмета Галина Стоянова.

На последното заседание на местния парламент тя получи и кметския  писмен отговор, че „констатираните дефекти след приключване на договорите, в рамките на гаранционните срокове, фирмите отстраняват за своя сметка, което не води до налагане на глоби”. Същевременно Стоянова обяснява, че Общината се е  възползвала от правото си да изисква неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители в размер 193 809 лв. Сумата е за  близо 7-те години, в които ГЕРБ е начело на местната власт.

„Определено отговорът е незадоволителен, за всеки е видно качеството на пътните настилки и трайността на положения асфалт, той след втората година е компрометиран и дефектите не се отстраняват”, подчерта съветничката и апелира хората да подават сигнали, да упражняват гражданския си контрол върху общинските дела и да наблюдават как положеният асфалт издържа цели 5 години, както сочи гаранцията.

Пресцентър на БСП – Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram