Николай Златанов излезе във внезапен отпуск след ваканцията на общинския съвет

Никой не обясни внезапното отсъствие на председателя на общинския съвет в Казанлък Николай Златанов от заседанието на местния парламент, което се проведе днес.

Името му не беше обявено сред тези на отсъстващите в началото на сесията. Предварително уведомилите, че няма да присъстват общински съветници са Николай Ибушев, Янко Запрянов и Станислав Коев. Те са предупредили, че няма да се явят на заседанието, както изисква правилникът на общинския съвет.

Председателстващата Радиана Стефанова не отдели внимание до обясни защо председателят не е на работа.

В кулоарите се мълвеше, че Златанов е в отпуск. Той, обаче, свика днешното заседание в срок, изискван по закон. Разбра се и че със своя заповед се е разпоредил Стефанова да го замества, което означава, че е бил на работа тези дни.

Защо е решил точно днес да ползва отпуск, остава загадка. Още повече, че днешното заседание е първото след лятната ваканция на старейшините, които имаха два месеца отдих. В заседанията на комисиите в предходните дни Златанов е участвал, потвърдиха за Пресс ТВ съветници.

Странното неявяване на Николай Златанов идва след вълната от остро възмущение заради арогантното му и недопустимо поведение към журналистите на брифинг.

Припомняме, че Златанов обвини репортерите, че уронвали престижа на Казанлък „за няколко сребърника”, отразявайки безпрецедентния случай на масов бой между роми в градския център.

По този повод от БСП, Казанлък поискаха оставката на първия сред равни сред съветниците, но от негова страна не последва реакция. Златанов неглижира и искането на на старейшините-социалисти за извънредна сесия на общинския съвет по въпросите на сигурността и опазването на обществения ред в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram