Казанлъчани: Каквито ни шофьорите, такива и пешеходците

Местните пешеходци са дисциплинирани участници в движението по пътищата. Така смятат едва 1% от участвалите в редовната анкета на Пресс ТВ и отговорили доброволно на въпроса „Какви участници са в движението казанлъшките пешеходци?“.

9% от далите отговор в допитването на сайта ни www.presstv.bg са категорични, че именно движещите се пеш са най-опасните на пътя. Още 15% са потвърдили, че голяма част от пешеходците са рискови участници. От всички гласували 24% са посочили отговора „Има и пешеходци с култура на движение“.

Най-високият процент-40, е на тези, избрали да кликнат върху опцията-отговор „Каквито шофьорите, такива и пешеходците“.

10% от отговорилите намират за важно да има граждански форми за повишаване културата на пешеходците.

Въпросът от традиционната ни рубрика „Анкета“ от миналата седмица  е част от Кампанията на Медийна група „Вис виталис“  –  „Спри! Преминава дете!“.

Инициативата ни стартира на 16 август и бе подкрепена масово от казанлъчани, от Община Казанлък, Полиция, КАТ, учебните заведения, медии.

Идеята  на всички ни е да направим безопасно движението по пътищата. В рамките на кампанията са предвидени редица събития и прояви, с които  за пореден път да се насочи и прикове вниманието на водачи на МПС и пешеходци, на родители, учители и граждани, към този проблем, който в последно време става все по-тревожен. По-голямата цел е: по атрактивен начин да напомним на децата, че на пътя те самите също трябва да се пазят.

На снимката: Пострадалото на 15 август 11-годишно момиче блъснато от джип на пешеходна пътека в центъра на Казанлък, което получава първа помощ в Спешния център

Снимка: архив Пресс ТВ

Всичко за кампанията вижте тук: Спри! Преминава дете!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram