Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Образователната инфраструктура в Община Казанлък е на европейско ниво

„Община Казанлък и екипът на кмета Галина Стоянова доказват със своите проекти, че образованието може да е приоритет на местното управление. С близо 10 млн. лева привлечени инвестиции, образователната инфраструктура в Казанлък и региона е на европейско ниво.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на посещение в Казанлък в сряда 26 септември 2018 г.

Ева Майдел се срещна с над сто ученици от СУ „Екзарх Антим I“, които участваха в работилницата за умения „Научи ме да умея“. „Обучили сме над 1300 млади граждани на уменията за успех на 21-и век в рамките на кампанията, която организираме със сдружение Образование България 2030. Вярваме, че младите трябва да развиват устойчиви умения, които ще им помагат да се реализират в бързо развиващата се икономика.“ Това допълни българският евродепутат, който има информационен офис в Стара Загора и осъществява редица инициативи в областта.

„Научи ме да умея“ привлича ученици на възраст между 15 и 18г. които участват в интерактивна работилница. Младежите се запознават с презентация, представяща нагледно кои са ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентоспособен на пазара на труда. Освен теоретични знания, на учениците се предоствя възможността да приложат на практика наученото във втората част на срещата по време на интерактивна работилница.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram