Колегията възмутена от арогантността на общинаря от Казанлък към журналистите

Съюзът на българските журналисти /СБЖ/ смята за недопустимо овластени лица да унижават и да възпират журналисти, изпълняващи своя професионален дълг

Протестът на журналисти от Казанлък и Стара Загора заради арогантно изказване на председателя на общинския съвет в Казанлък Николай Златанов даде израз на възмущението на цялата колегия от подобно недопустимо поведение на овластени лица спрямо журналисти, изпълняващи работата си да информират обществото за случващите се събития.

На брифинг преди дни Златанов обвини репортерски екипи от местни и централни медии, че уронвали престижа на Казанлък „за няколко сребърника”, отразявайки напрежението в града, набъбнало покрай масов бой между роми в градския център. На спонтанните възгласи от залата „Какво, да не информираме за това, което става ли?!”, общинарят пренебрежително отвърна, че ако някой не бил разбрал думите му, това си бил негов проблем.

„Ръководството на СБЖ осъжда подобно недопустимо поведение спрямо журналисти, изпълняващи своя професионален дълг! Тяхно основно задължение е да съобщават истината и те това правят.” Така коментира казуса пред сайта на СБЖ председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

Източник: СБЖ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram