Екипи от Ямбол и Нова Загора помагат за гасенето на пожара в Сливен

Продължава пожарът, който възникна вчера около 20.00 часа в района на ТЕЦ – Сливен, но той вече е локализиран и овладян.

В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, но няма пострадали, потвърдиха от областната дирекция на МВР в Сливен. Изключителна трудна е работата на пожарникарите, тъй като в Сливен тази нощ духаше силен вятър със скорост до 144 км/ч.

Причината за пожара все още не е ясна.

Същевременно само на около 300 метра избухнаха други два пожара – в складовете на завод „Динамо“ и завод „ЗММ“ в Сливен. И на двете места са се запалили електронни компоненти.

Вчера, над 4 часа екипи на пожарната от Пловдив и Карлово потушаваха пожар в района на град Баня, Карловско. В гасенето участваха 25 служители на Държавното горско стопанство. Вятърът в района усложни ситуацията.

Заради пожара, 14 пътници от жп гара Карлово за Пловдив бяха извозени с автобус. През цялата нощ на място останаха дежурни екипи, които следяха огъня да не се разпали отново.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram