Ледено утро в Казанлък, температурите удариха нулата

0,8 градуса са измерени в утрото на 24 септември, при 7 градуса вчера, съобщиха от метеорологичната станция в града. Данните са от 6:00 часа, два часа по-късно температурата вече се е покачила на 4,6 градуса. Това е и най-студената сутрин от началото на есента за 2016 година. Минус 1 градуса са измерени близо до земната повърхност.
Тази сутрин температурите са паднали рекордно до нулата в много от градовете на Западна България. Това е поредното ледено утро, като днес температурите са най-ниски. На места бяха измерени 0,5 градуса.

С настъпването на есента сутрините ще стават все по-хладни, а опасността от заледени участъци по пътя – все по-голяма. Внимавайте при шофиране, предупреждават от „Пътна полиция“.

Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София около 20°

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. По най-високите части на Рила и Пирин ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram