Арестуваха стрелец, барикадирал се у дома в Бузовград

62 годишният Ибрям Караасан от Бузовград бе арестуван след близо петчасова спецоперация на полицията. Мъжът произвел няколко изстрела с огнестрелно оръжие във въздуха тази нощ около 1.30 часа. За стрелбата сигнализирали в полицията съседи на Караасан. Дошлите на място представители на органите на реда открили стрелеца барикадиран. Барикадираната къща се намира буквално на метри от Дома за деца „Мария-Луиза“, предава наш репортер от мястото на събитието. След няколкочасови преговори Караасан бе арестуван и обезвреден около 6.30 сутринта. Засега не е ясна причината за стрелбата. Мъжът е бивш работник на „Арсенал“, стрелял е с незаконно оръжие. Според нашия репортер от изстрелите има щети по автомобил, спрян пред къщата на Караасан.

Някои съседи определят Ибрям като необщителен, други го намират за добър човек, предава от Бузовград нашият човек.

Районът около къщата на стрелеца продължава да е отцепен от полицията, огледът на криминалистите продължава.

От пресцентъра на ОДМВР, Стара Загора информираха в 8:45 ч.:

62-годишен мъж е задържан в с.Бузовград, община Казанлък

Тази нощ, към 1.50 часа, на тел. 112 е получен сигнал за произведени изстрели в  с.Бузовград, община Казанлък. На място веднага е изпратен полицейски екип. По първоначални данни, И. К. в нетрезво състояние е имал свада със свои съседи в селото,  побягнал към дома си, като по пътя е произвел изстрели. По-късно е задържан в къщата му от криминалисти от РУМВР-Казанлък. Няма пострадали. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.

Към настоящия момент в дома на И.К. се извършва претърсване. В хода на процесуално-следственото действие е отрктита и иззета самоделна пушка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram