Загина жена на Хаинбоаз

Проходът на републиката (Хаинбоаз) е затворен заради тежък пътен инцидент, при който загина млада жена. Катастрофата е станала тази сутрин около 04:30 ч., на около километър от върха, в посока Велико Търново, съобщават от полицията.

Снимката е изпратена от казанлъчанин, блокиран на прохода, заради катастрофата

Румънски автобус Mercedes, управляван от 44-годишен румънски гражданин, движещ се в посока от Стара Загора към Велико Търново, се е преобърнал на пътното платно, уточни „Дарик“.

В резултат на инцидента е загинала 27-годишна румънска гражданка, пътничка в автобуса, и са пострадали още петима души. Всички пострадали са откарани във великотърновската болница. Според Нова тв двама от тях се оперират. Очаква се румънски хеликоптер да кацне на летището в Горна Оряховица и да транспортира двамата тежко пострадали към Румъния.

Водачът на автобуса е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Автобусът е изпълнявал курс от Турция за Румъния. В него са пътували общо 27 души. Причините за тежкия пътен инцидент се изясняват.

По случая е образувано досъдебно производство. Екипи на „Пътна полиция“ – Велико Търново пренасочват автомобилите през прохода Шипка.

Най-вероятната причина за тежката катастрофа е несъобразена скорост и мокрия път. Проходът на републиката остава затворен. Служители на „Гражданска защита” се опитват да вдигнат от пътя автобуса. Образувало се е километрично задръстено.

http://fakti.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram