В Позиция на БСП, Казанлък: Контролът на обществения ред е задължение на кмета!

БСП, Казанлък разпространи нарочна позиция по казуса с безпрецедентния масов бой на роми на централния площад „Севтополис“ в Града на розите на 17 септември, в която препоръча на местната власт да излезе открито пред казанлъчани и да заяви, че няма проблем с обществения ред в общината.

На пресконференция, дадена от общинските съветници на левицата /на снимката горе/, на 20 септември, бе поискана и оставката на председателя на местния парламент Николай Златанов за недопустимото му отношение спрямо журналистите, работещи по темата с мелето на центъра на Казанлък.

Ето и целият текст на Позицията на БСП, Казанлък:

П О З И Ц И Я  НА  БСП-КАЗАНЛЪК

С искането за извънредна сесия, общинските съветници от БСП подадоха ръка за правилните решения, които трябва да се вземат спешно от всички институции. Вместо това  общинското ръководство ни обвини, че заставаме зад гражданите в настояването им да бъдат защитени.

Как ли се чувстват днес и кмета на общината и председателя на ОбС, когато публично отсичат, че проблем няма и говорят единствено за „битовия инцидент” на площад „Севтополис”?! А, как ли наричат множеството сигнали на граждани затова, че не могат да  използват детските площадки в жилищен комплекс „Изток”.

Уважаеми господин председател на Общински съвет – Казанлък

Уважаема госпожо кмет,

Нима не виждате просещите ромски деца из централната част на града, пред църквите и гробищни паркове, арогантното им поведение в близост до магазините около кв. „Кармен”, отправяните обидни квалификации и заплахи в социалните мрежи, хвърчащите камъни по моторните превозни средства, шума от музикалните ромски празненства в „Махалата”, движението на каруци, там където е забранено!?А нарастващата битова престъпност в населените места на общината!? Когато толерирате тази малцинствена общност забравяте, че хората още се надяват на „полицай във всяко населено място”, за да живеят поне в ред и спокойствие. Като представители на ГЕРБ в Казанлък, не правите нищо друго, освен да посочвате виновни за вашето безсилие за справяне с  проблемите на хората, което е равносилно на 7 години.

Препоръчваме ви, изправете се пред жителите – очи в очи и им кажете: Няма проблем с обществения ред в Казанлък. Не го внушавайте на нас, ние знаем, че има проблеми и те са множество. Опитвате се да ги скриете в килера, докато санирате сградата  – това няма да я направи по-устойчива.

Ако днес говорите, „че в Казанлък няма етническо напрежение”, и отказвате да се предприемат спешни мерки, дали утре пак ще е така? Тогава как ли ще отговорите? Размяната на взаимни обвинения няма да върне спокойствието в община Казанлък.

И да не забравяме, че съгласно действащата Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, контролът по спазване изискванията, разписани в нея се осъществява от Кмета на общината.

Уважаеми господин Председател на Общински съвет- Казанлък,

В какво качество изразихте позицията си „че медии и опозиция са се продали за няколко сребърника”?

Нима забравихте, че сте „пръв сред равни”!?

Ако имате доказателства ги оповестете публично. Ако ли не, си подайте оставката.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram