„Господари на ефира“: Нова спортна площадка за хиляди се руши в Казанлък

В едно от последните си предавания „Господари на ефира“ показаха в какво състояние е площадката над Младежкият дом. PressTV многократно в свои материали и сигнали от зрители показа как изглежда изградената за над 365 хил. лева спортна площадка.

ЕВРОПАРИ НА ВЯТЪРА: НОВА СПОРТНА ПЛОЩАДКА ЗА ХИЛЯДИ СЕ РУШИ В КАЗАНЛЪК

Детска спортна площадка, открита преди по-малко от три години лично от министъра на спорта Красен Кралев и кмета на град Казанлък Галина Стоянова, се руши и създава опасност за деца и възрастни, които я посещават.

Спортната площадка в Казанлък е построена преди по-малко от три години, официалното й откриване бе на 10 декември 2015 година, а стойността й – 365 671,99 лв. европейски пари.

С тези 365 671,99 лв. пари на европейския данъкоплатец са изградени зелени площи, рампи за скейтборд, осветление и стена за катерене. Тяхното състояние днес е плачевно – стърчащи кабели от осветителните тела, необезопасени жици, по които тече ток, разбити рампи със стърчащи железа и парчета дървен материал. А стената за катерене е опасана с телена мрежа, за да бъдат възпрепятствани децата. При откриването на площадката бе дадена заявка за спортни съоръжения от съвременен европейски тип, е, днес на една от рампите за спускане има около 8 дупки.

Децата, които се опитват да карат скейтборд и велосипеди на площадката сами метат и се опитват да поддържат площта. Не са виждали някой от общината да се грижи за мястото. Често полицейски патрул ги гонел от направеното за тях съоръжение с мотива, че скачали.

При откриването на съоръжението кметът на град Казанлък Галина Стоянова обеща площадката да може да се използва от всички граждани на града.

Скейт глътна половин милион. После – потоп

Риск! Калпаво изпълнение руши скейт-рампа

Новини от ВАС: Скейт площадката опасна

Погром над скейт площадката

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram