Регистрираха д-р Стефан Шишков като кандидат за кмет на Стара Загора

Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора” регистрира днес д-р Стефан  Шишков като кандидат за кмет на община Стара Загора, кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места.

„Много й липсва на политиката – разум , спокойствие, чистота. Прекалено много схеми се разиграват зад кулисите. Тези хора, тази листа, този екип на Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора” ще се опита да промени политиката на Общината и на Общинския съвет”, каза кандидаттът за кмет д-р Стефан Шишков. По думите му досегашната мълчалива коалиция на съгласието в Общинския съвет,  срещу  която се е противопоставяла  само БСП, трябва да остане в миналото.

„Коалицията застава зад д-р Стефан Шишков, като кандидат за кмет, защото това е силният кандидат, достоен опонент на досегашния кмет,  доказан професионалист, човек, който сам е градил кариерата и авторитета си на лекар и ръководител. Той е отговорен и разумен човек, професията го е научила да взема важни решения и да работи здраво”, заяви Валентина Бонева, водач на листата с общински съветници на Коалицията. Според нея д-р Шишков не принадлежи към лобита и властови схеми, което го прави независим в действията си и същевременно диалогичен,  отворен за мнението на гражданите и специалистите.

„Листата ни е силна, амбициозна, балансирана. Включва доказани професионалисти, на които хората дават доверие. Това са активни, последователни и ангажирани личности”, коментира още Валентина Бонева. В листата са включени специалсти в градоустройството, лекари, учители, юристи, хора с частен бизнес. Целта е силно представителство в Общинския съвет на Стара Загора, който трябва да влезе във функциите си  и да задава посоката за развитие на общината. „Ще бъдем активни и в дискусиите, и в контрола върху действията и решенията на ОбС”, категорична бе Бонева.

sn__003_BSP_OIK-SZsn_002_BSP_OIK_SZ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram