Осветиха казанлъшкия храм „Св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“

Навръх 17 септември – празника на Светите великомъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София, в Казанлък беше осветен параклис, който носи техните имена от отец Петко Мотев – архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия.
Параклисът идва като продължение на добра идея, инициирана от Станислава Авджиева, която преди месеци откри заведение за бързо хранене в южния край на града, по пътя към Бузовград, под завод „Арсенал“ и НИТИ.
С появата на превърналото се в любимо за казанлъчани място за обяд „Армагански път” бе построен и параклис до него за здраве, късмет и благополучие на казанлъчани и на всички, които преминават покрай него.
На официалното откриване и освещаване на храма присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, депутатът Нено Влайков, Сребра Касева – началник кабинета на кмета в Община Казанлък, бизнесмени и приятели на семейство Авджиеви.

Параклисът „Св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов” е построен по всички изисквания на православния канон. Идейният проект е на Христо Танев. Стенописите в храма са дело на художника Румен Рачев. Средства за камбаната дарява старозагорската зъболекарка д-р Диана Бушкалова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram