Общината още чака заема от централния бюджет

Казанлък няма да получи исканата сума от 5 845 223 лв., а доста по-малка, според информация от МФ.

Общата сума на предоставените към 17.09.2014 г. временни безлихвени заеми от централния бюджет на общини с  блокирани средства в „Корпоративна търговска банка“ АД е в размер на 28 млн. лв., съобщи пресцентърът на Министорството на финансите.

Парите са разпределени между общините Белица, Бургас, Айтос, Созопол и Раковски. С най-много средства е кредитирана Община Бургас-11 млн. лева, а с 2 000 000 лв. Раковски.

В Министерството на финансите се разглеждат постъпили искания за временни безлихвени заеми от още 5 общини, за които има приети решения от общинските им съвети. Това са общините Сливен, Гоце Делчев, Сунгурларе, Симитли и Казанлък. Общият размер на средствата, които се предвижда да им бъдат предоставени, е около 10 млн. лева.

5 845 223 лв. краткосрочен безлихвен заем от централния бюджет иска Община Казанлък. Сливен пък подаде заявление за 12 292 194 лева.

Как ще бъдат разпределени 10-те милиона лева, които се предвижда МФ да отпусне като заем на петте общини се очаква да стане ясно до дни. Има вероятност Казанлък да не получи исканата сума, а доста по-малка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram