Областният съвет на БСП-Стара Загора се включва в кампанията, подета от Нинова, „Нов модел на местна власт”

Регионален форум ще анализира несъвършенствата на закона за местното самоуправление и местната администрация

Да се включат в  кампанията „Нов модел на местна власт”, подета от лидера Корнелия Нинова,  реши Областния съвет на БСП в Стара Загора. Идеята е да се промени политиката на закона и да се отрази спецификата на общините в един изцяло нов закон, мотивира областният председател Румяна Динева. Тя предложи  в регионален форум, социалисти и ангажирани в местната власт настоящи и бивши съветници и кметове, да анализират несъвършенствата на закона за местното самоуправление и местната администрация.

 

Според хората с добър опит в общинските дела  Васил Самарски, Даниела Драгийска и Светла Боянчева, като членове на НАПОС  в различни периоди, важен акцент трябва да се сложи върху взаимоотношенията между законодателната и изпълнителната власт, както и двете с останалите институции. Познавачите на изпълнителната местна власт Стайко Генов и Пламен Червеняков представиха пък предимства и недостатъци на досега действащите разпоредби. Всички се обединиха за подготовка на нов законопроект, който да  бъде близо до хората и да отрази реално българската местна власт с политика за развитие на общините.

Областните социалисти обсъдиха варианти  за политически инициативи и поздравиха младите социалисти от общинската старозагорска организация за проекта им в Яворово за съхранение на историята и паметните места в региона. Депутатите Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова представиха своята законодателна и парламентарна дейност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram