Николай Цонков: „Радвам се, че побойниците в мача със „Загорец“ понесоха наказания“

Часове преди мача с „Асеновец” и предстоящото гостуване на „розите” в Асеновград,  грозните сцени в събота на стадион „Севтополис” и заслуженото наказание след това на двама от футболистите на „Загорец” продължават са сред най-коментираните теми в съблекалнята. Младият защитник на „Розова долина” и бивш аматьорски национал Николай Цонков също има своето обяснение за случилото се по време на мача.

„Мисля, че младите съдии, които свирят в нашата група, не бива да бъдат подценявани и да се омаловажава тяхната работа. Понеже са млади момчета, някой да си позволява да им въздейства с обидни реплики. Радвам се,  че последваха наказания“, коментира халфът.

22-годишният защитник на „Розова долина” Николай Цонков е възпитаник на Кральо Орозов, а от пет години неизменна част от мъжкия тим на „Розова долина”. Началото на това първенство той определя като един от най-трудните периоди, през които е преминавал с екипа на казанлъшкия футболен тим, а първите четири загуби, с които футболистите стартираха, отдава на не дотам добрата физическа подготовка на тима като цяло и липсата на колективен дух, задача, с която Ангел Станков не успя да се справи . В последните си два домакински мача обаче, отборът ни показа мотивация и ги спечели, а сега ни  предстои трудно гостуване в Асеновград.

 „Асеновец” ще са труден съперник, коментира предстоящия двубой в събота Цонков, тъй като домакините обикновено печелят мачовете си у дома.

Що се отнася до самия него, независимо, че тази година е много важна за дипломирането му, като е последна в Националния военен университет във Велико Търново, Николай Цонков няма да пропуска мачовете от сезона на своя отбор. А и до сега, по никакъв начин, следването не е пречило на тренировъчния процес, споделя футболистът. За последните три години Николай Цонков няма отсъствие от мачовете на „Розова долина”.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram