Изпращат пилота Тянов на летището днес, последна почит към д-р Хаджииванов-утре

С ритуал на казанлъшкото летище в 14:30 ч. днес ще бъде почетен за последно пилотът Тодор Тянов, който загина вчера нелепо заедно със спътника си д-р Илиян Хаджииванов, след като делтапланерът им аварира и падна фатално до тенис-кортовете на града.

Гражданският ритуал по сбогуването с Тянов е насрочен за 15:30 ч. в Ритуалната зала на Гробищния парк в Казанлък.

Тодор Тянов е роден на 4 май 1970 г., учил е в Селскостопанския техникум в Мъглиж, а после завършва и Института по въздухоплаване. Сред дипломите му има и за капитан на кораб, а сред хобитата, освен екстремните въздушни спортове, е и музиката и сърфинга.

Тодор беше пилот-изпитател и инструктор, работеше във фирма „Авиоделта“. С преждевременната си кончина оставя съпруга и две деца, както и дъщеря от първи брак.

Последните почитания към загиналия лекар Илиян Хаджииванов ще бъдат утре /20 септември/ на новите гробни места в Казанлък от 12:30 часа, погребението половин час по-късно.  

Д-р Хаджииванов е роден в Павел баня на 24 януари 1967 г., където завършва и средното си образование, а като хуманен лекар се дипломира в Института по медицина в Стара Загора. Последно той беше личен лекар на хиляди казанлъчани. Докторът има съпруга и три деца и беше енергичен почитател на въздушните спортове и тениса на корт.

От вчера, когато делтапланерът на Тянов и д-р Хаджииванов се разби, социалните мрежи са залети с изразяване на съболезнования на хиляди техни приятели.

Екипът на Медийна група „Вис виталис“ изказва искрени съболезнования на семействата на Тошко и д-р Хаджииванов!

Бог да помири неспокойните им души, приживе избрали да живеят различно и отлетели по време на полет!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram