Шипченци се поздравяват с обновен център

Официално бе открит новият централен площад в град Шипка. Шипченци бяха поздравени от кмета на община Казанлък Галина Стоянова: „Имате два прекрасни повода за празник днес.“, каза тя и посочи обновеното шипченско училище „Свети Свети Кирил и Методий“, открито официално сутринта и официлното откриване на красивия нов площад вечерта в деня на християнския празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. „Това трябва да ви дава кураж, че Шипка е важна за община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова. „Духът на населеното място е в училището, в детската градина и Община Казанлък прави всичко възможно те да са живи. Горда съм от усилията на всички това място да изглежда така!“, заяви Кметът на Казанлък и призова жителите на Шипка да поемат личен ангажимент децата им да не бягат от родното място, а да се учат в местното училище. „Бъдете винаги в сговор, защото тогава се случват добрите неща!“, пожела на жителите на Шипка Галина Стоянова.

„Всяка година се радваме на нови придобивки, което повишава качеството на живот на шипченци и прави Шипка още по-притегателно място за нашите гости.“, отбеляза в приветствието си към своите съграждани кметът на Шипка Василка Панайотова. Тя благодари на Кмета на Казанлък и нейния екип, на авторите и изпълнителите на проекта за облагородения център на живописното планинско градче със славна история.

Символично начало на ползването на новия площад даде депутатът Борис Кърчев, който пожела „На добър час!“ на новата придобивка и призова гражданите да я пазят, а общинският съветник Джамал Параланов от Общински съвет – Казанлък тържествено преряза лентата. След отслужването на празничен водосвет шипченци бяха поздравени с празнична програма.

Пространството около монумента на площад „Иван Георгиев“ е цялостно обновено, изградени са амфитеатрално разположени тераси, изградена е нова сцена, засадена е нова растителност, монтирано е ново парково осветление, а наоколо са организирани паркоместа.

Новата зона за отдих и сцена в обновения център са изградени по проект „Архитектурно оформяне и благоустрояване на площад „Иван Георгиев“ в град Шипка“. Средствата, в размер на 150 000лв. за „дейности, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част на град Шипка“ бяха отпуснати допълнително по бюджета на община Казанлък с правителствено решение през октомври миналата година.

Строителството на обекта е по проект на фирма „АПРОПО – Виолета Бакунина“ ЕТ, дарен безвъзмездно на Община Казанлък. Предстои работата по Етап 2 – изграждане на алеи и детска площадка за игри, оборудвана с площадка за шах, пейки и маси, засаждане на още декоративна растителност и обогатяване на съществуващите тревни площи.

Пресцентър на община Казанлък

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram