Спортни събития в Казанлък за Деня на независимостта

В неделя и понеделник – 21 и 22 септември на Спортен комплекс „Шампион“ ще се проведат поредица от спортни прояви, организирани от Коалиция „БСП  – лява България“, във връзка с честването на 106 години от провъзгласяването на Независимостта на България.

Футболен турнир с участието на 16 отбора на спортното игрище в продължения на два дни ще обедини усилията на организатори и спортисти около идеята за спортсменската игра – „феърплея“. Първите мачове в групите ще бъдат в неделя, а полуфиналът и финалът са в празничния 22 септември, когато отбелязваме Деня на независимостта.

От 9:00 в неделя, паралелно с футболните двубои, на тенис кортовете на СК „Шампион“ започва тенис надпревара за смесени двойки по жребий. Победителите в турнира ще бъдат излъчени в понеделник. От 12:00 и 13:00 часа са заключителните двубои в този спорт.

Третата инициатива за Деня на независимостта е велопоход, която ще подкрепят ветерани, бивши и настоящи състезатели, възпитаници на КК „Лястовица 1905“, национали, донесли слава на Казанлък и Розовата долина с участието си в българския тур, родни и международни стартове. Много любители на колоездачния спорт също могат да се включат в проявата, чийто старт ще бъде даден на 22 септември, понеделник, от 10:00 часа. Мястото, от което колоколоната ще потегли, е сградата на Младежкия дом, до стадиона, и ще измине 28 км. Участниците от велопохода ще преминат през гр. Крън – с. Хаджидимитрово – Шейново – гр. Шипка – Крън – Енина и финал на Спортен комплекс „Шампион“. Тук ще се състои и награждаването на победителите в трите спортни събития. По програма това трябва да стане в 13:30 часа, когато се очаква всички съревнования вече да са приключили.

Наградите на първенците в отделните надпревари ще връчи Драгомир Стойнев – водач на листата на Коалиция „БСП – лява България“ в 27 Старозагорски многомандатен избирателен район.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram