Скъпите матраци ни гарантират качествен сън, помагат и на здравето

Добрият матрак е гаранция за пълноценен и отморяващ сън. Съществуват различни видове – с цени, които шокират или пък са доста достъпни за джоба, но не гарантират голямо удобство. Във всеки мебелен магазин може да да получите консултация по въпроса с матраците, или пък да прочетете за всичко това в интернет.
Има пружинни, латексови, най-модерни обаче са матраците от мемори пяна.
Те поемат напрежението и болката в мускулите и ставите, елиминират неприятните усещания в гърба и кръста. Освен това следват извивките на тялото ви. Мемори пяната е висококачествена полиуретанова пяна, която е чувствителна към температурата и тежестта ви, като по този начин осигурява правилна позиция по време на сън. С такъв матрак може да се предпазите от гръбначни изкривявания, различни болести на опорно-двигателния апарат,от алергии и астма.
Преди да купите матрака, задължително го тествайте. Легнете на него – във всички различни позиции, в които спите, е следващият съвет който получаваме в един от мебелните магазини в Казанлък, в който разпитваме за матраците. Най-скъпите, на вниманието на търсещите удобство и комфорт, възлизат на около 2 хил., но най-купувани от клиентите  са тези за около 400 лв. Под тази цена предлаганите матраци започват от 180 лв., според предпочитанията и изискванията на хората.
Ако матраците се търсят целогодишно, то в сезона, с началото на есента, най-купувани са мебелите за обзавеждане на детски стаи. Това е и сезонът с най-много продажби на мебели като цяло, чак до Нова година. Традиционно високо остава търсенето през тези месеци на мека мебел, маси и столове, а в сезона на отпуските – на кухненско обзавеждане.
Мебелите на промоция са най-атрактивни и това привлича вниманието, признават хората от бранша. В момента много от големите магазини предлагат намаления, с които изкушават своите клиенти с мебели за всеки джоб.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram