Откриха обновената Детска кухня в Казанлък

Изцяло обновената, ремонтирана и с ново оборудване сграда на Детската млечна кухня-майка в Казанлък бе открита днес. 32-ма души, работещи в нея, ще приготвят топла храна и закуски за близо 3000 деца от детските заведения на община Казанлък, на възраст от 10 месеца до 7 години. Това съобщи за БТА Лили Цонкова – заместник-кмет на Казанлък.
Сред разчитащите на топла храна от новата кухня са и 400 деца до 10 месеца, които срещу дневен купон от 75 стотинки ще получават съобразени и с възрастта им ястия.
Общата стойност на извършените ремонтни дейности и преоборудване на Детската млечна кухня е над 600 хиляди лева. От тях 343 хиляди лева са от бюджета на община Казанлък, вложени в купуването на ново оборудване. Останалите средства за цялостния ремонт на сградата – в размер на 263 349,64 лева, са по проект, спечелен от Община Казанлък.
За не-повече от един час шест специализирани автомобила ще успяват да доставят храната до всичките 29 обекта в община Казанлък, от които 18 детски градини, 4 детски ясли и филиали в още 6 населени места от района.
С решение на Общинския съвет в града от началото на юли Детската млечна кухня в Казанлък е преобразувана в Общинско предприятие./БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram