Откриват паметник на Димитър Георгиев-основател на фабрика „Кремона“

90 години от основаването на казанлъшката фабрика за струнни инструменти „Кремона“ ще бъдат отбелязани грандиозно през септември. Като акцент на годишнината е откриване паметник на основателя на фабриката Димитър Георгиев през 1924 г. Паметникът, ще бъде открит на територията на казанлъшката фабрика, където ще бъде показана и експозиция с лични вещи на Д. Георгиев, изложба на инструменти. Историята на фирмата е важна част от имиджа на „Кремона“. Затова напълно естествен е реверанса към основателя Димитър Георгиев. Паметникът, който се открива в негова чест на 26 септември, ще напомня на всички работници на „Кремона“, както и на нейните гости, за достойния житейски път на един казанлъчанин,  запалил искрата на лютиерския занаят в сърцата на хиляди българи от града на розите и околните населени места.

dg

Програмата за честването започва на 25 септември 2014г. – 18.00 ч. Исторически Музей “Искра” – Концерт с инструменти на Кремона – класика, латино, джаз, поп; Даниел Елисеев и Владимир Донков – китара, Камерен оркестър “Казанлък”-  /вход свободен/.

26 септември 2014г. – 16.30 ч. Територията на фирма “Кремона-България” ЕООД – Откриване паметник на Димитър Георгиев Посещения на граждани и гости на града – всеки следващ работен ден от 9.00 до 16.00 ч.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram