Над 300 книги дарение за библиотеката в Казанлък

Над 300 нови книжки, закупени в резултат на дарение, ще бъдат на разположение на читателите в Детския отдел на ОБ „Искра“.
В рамките на благотворителната фотоизложба „ Искам да ти покажа…“, организирана от Кристина Иванова и Елица Петкова бяха събрани 1400 лв. В изложбата със свои фототворби участваха деца от 5 – 12 години от община Казанлък. За тази сума са закупени 330 тома за Детски отдел на библиотека „ Искра“. Своя принос в благотворителната изява дадоха група американски студенти, водени от Нанси Болт – преподавател по „ Международно библиотечно дело“ в Емпорийския държавен университет на САЩ, заедно с още двама ментори и директора на Факултета за
„Библиотечен и информационен мениджмънт“ Линдзи Уорнър. Те посетиха библиотека „ Искра“ в дните на Националната библиотечна седмица, като дариха 500 лв. за каузата.
Книжките, предназначени, както за деца в предучилищна възраст, така и за тинейджъри, са закупени от три родни издателства. Част от книгите са в полза на учениците, тъй като са включени в списъците със задължително изучавана литература.

Детският отдел на ОБ „Искра” е посещаван от 7000 деца на Община Казанлък, според статистиката на библиотечните служители. 1110 са новорегистрираните читатели. От началото на годината тук са прочетени 32 хиляди книги – художествена литература и други 3 хиляди броя научна литература.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram