Казанлъчани:“Искаме сигурност, а не ромско беззаконие“-ВИДЕО

Няма етническо напрежение в Казанлък, заявиха представители на РУ Полиция, които разговаряха с хора от града на розите по повод зачестилите случаи на агресия с роми.

Масовото сбиване в центъра на Казанлък е причинено от битови проблеми. Участниците са установени и разпитани. Това заявиха Стойчо Крачолов и Павлин Коцев от полицията в разговор с хората, които искаха повече официална информация.

От полицията заявиха, че постоянно се отзовават на сигнали, свързани със силна музика, хвърляне на камъни срещу колите и други оплаквания. Конфискувани са три озвучителни уредби, заради силна музика в махалата, която тормозила гражданите.

„Това не ни успокоява“, заявиха хората, които се бяха събрали пред Общината. Няколко въпроси зададоха, казанлъчани излезли пред общината:

Защо нямаше полиция в центъра на Казанлък, при това точно на първия учебен ден?

Преминаването около ромската махала притеснява казанлъчани и гостите на града, какво прави полицията и Общината по този казус?

Общината и полицията толерират ли ромския етнос? У гражданите остава точно това усещане?

Защо почти 24 часа, след разпространяване на видеото с масовия бой между ромите в центъра на Казанлък, нито една институция не реагира, нито излезе с изявление по казуса, предизвикал толкова много коментари?

Прочетохте ли част от коментарите под новините“ Гяури, умрете, малко ви е било по време на турското робство“ са част от коментарите? Това не е ли повод за напрежение, за което от години не се говори, докато угодно институциите мълчат?

Чуйте отговорите и вижте разговорите с полицията. На последния въпрос, от полицията заявиха, че ще търсят написалите обидите за обяснение.

От Община Казанлък заявиха, че утре от 10:00 свикват специална прессконференция.

В сутрешните блокове на БТВ и Нова ще има репортажи по темата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram